niedziela, 18 listopada 2018

Chilli con carne

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na szybkie i bardzo smaczne danie meksykańskie.

* 500 g mięso mielone,
* 1 cebula,
* 2 ząbki czosnku,
* 2 puszki krojonych pomidorów,
* puszka kukurydzy,
* puszka czerwonej fasoli,
* 2 czerwone papryki,
* woda,
* przyprawy:
+ papryka chilli,
+ papryka słodka,
+ pieprz cayenne,
+ kmin rzymski,
+ sól.

Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Potem dodać mięso, gdy zmieni kolor dodać przyprawy i pomidory z odrobiną wody. Po chwili dorzucić do garnka pokrojone papryki. Gotować 20 min. Po tym czasie dodać odsączoną fasolę i kukurydzę. Pogotować jeszcze z 10 min. Podawać z ryżem, kaszą bądź z ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz