sobota, 9 maja 2015

CIASTO Z SERKIEM MASCARPONE I JAGODAMI

  To ciasto to bardzo delikatne połączenie dzięki serkowi, bardzo mi się podoba jego konsystencja i smak a do tego jagody sprawiają, że ciasto jest soczyste.



Składniki:
Biszkopt z 4 jajek http://cukrowapasja.blogspot.com/2013/02/cytrynka.html 

Masa:
* 400ml śmietany 30%
* cukier puder
* 2 opakowania serka mascarpone ( po 250g)
* jagody(mrożone)
Dodatkowo:
* płatki migdałowe

Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i delikatnie rozsmarowywać serek, tak aby nie pozostały grudki.
Ciasto przeciąć na pół i nasączyć herbatą, na spód dać 2/3 kremu i posypać to jagodami, założyć górnym płatem biszkopta i położyć na wierch resztę kremu. Płatki migdałowe lekko uprażyć na patelni i posypać na wierzchu ciasta.

SMACZNEGO :)



fabryka sernika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz