niedziela, 14 kwietnia 2013

KOKOSOWY BRZOSKWINIOWIEC


KOKOSOWY BRZOSKWINIOWIEC to ciasto polecone i wypróbowane, no i szczerze polecam. Jest lekki i idealny na piękny słoneczny weekend.




Składniki:
* 4 jajka + 3 białka
* 550g cukru
* 160g mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 3 opakowania budyniu waniliowego
* 1 puszka brzoskwiń
* 200g wiórków kokosowych

1. 4 Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem ,a potem stopniowo dodajemy żółtka,mąkę  i proszek.Wylewamy na blaszkę wyłożoną folia aluminiową i pieczemy 25 min w 170 stopniach.
2.Brzoskwinie kroimy w kosteczkę i gotujemy wraz ze sokiem i odrobiną wody.Budynie rozpuszczamy w 1 szkl. wody i wlewamy do brzoskwiń .Gdy budyń już zgęstnieje wylewamy na ciasto.
3. 3białka ubijamy z 200 g cukru i gdy piana będzie sztywna dodajemy powoli wiórki. Wylewamy na budyń i pieczemy kilka minut do zarumienienia się bezy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz