niedziela, 5 lutego 2012

CIASTO CZEKOLADOWE

 Ciasto czekoladowe

Składniki
1 masło
2 gorzkie czekolady
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
4 jajka
polewa czekoladowa

 Masło rozpuścić, dodać pokruszoną czekoladę, roztopić na wolnym ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masę czekoladową i dalej miksować aż składniki się połączą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Piec 40 min. w temperaturze 180 stopni. Polać ulubioną polewą czekoladową.

1 komentarz:

  1. Kawałek ciasta czekoladowego jest zbawienny z mroźne, zimowe dni :) Świetny wypiek...

    OdpowiedzUsuń