sobota, 7 lipca 2018

TOSTOWE BABECZKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI

Danie to jest innowacyjną wersją zwykłych tostów. Bardzo prosto i szybko się przyrządza i do tego wygląda efektownie.

Składniki:
* chleb tostowy,
* olej,
* pietruszka,
* sól, pieprz,
* pieczarki,
* szynka,
* ser żółty,
* ketchup
* metalowa foremka na babeczki.

Z kromek chleba odcinamy skórki po czym wałkujemy te kromki. Układamy je w foremkach na babeczki po dwie sztuki do każdej foremki, tak aby powstał koszyczek. Smarujemy chleb olejem wymieszanym z przyprawami i pietruszką i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach 8 min. W międzyczasie kroimy pieczarki i szynkę na drobne kawałki i ścieramy ser. Pieczarki najlepiej podsmażyć na maśle. 
Przyrumieniony chleb wyciągnięty z pieca polewamy ketchupem bądź sosem pomidorowym, dodajemy pieczarki i szynkę, wszystko posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do przyrumienienia się sera. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz