sobota, 21 stycznia 2012

JAGODOWA PIANKA





Jagodowa Pianka to moje udoskonalenie przepisu od mojego chłopaka.To ciasto jest bardzo łatwe do przyrządzenie,bo nie wymaga pieczenie,co zawsze mi ułatwialo zycie, :p oraz strasznie polubiłam jak rozpływa sie w ustach i jakie jest lekkie. :)






Ciasto:

 - 300 g herbatników kakaowych
-1/2 kostki margaryny
-1/2 szkl. mielonych orzechów laskowych
- lyżka kakao


Masa serowa:
-800g sera
-1/2 kostki margaryny
-1 szkl. cukru pudru
-3 łyżki żelatyny
- 1/2 szkl.śmietany kremówki





 Pokruszone herbatniki zmiksować z rozpuszczoną margaryną ,orzechami i kakaem.Wyłożyć spód formy i wstawić do lodówki.Ser zmiksować z margaryną i cukrem (w tym przypadku dodajemy też jagody). Żelatyne rozpuścić w podgrzanej kremówce.Przestudzić i dodać do sera.Po wymieszaniu wyłożyć masę na spód z herbatników.Wstawić do lodówki . :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz