Składniki na spód :
* pokruszonych ciastek digestive,
* 1/2 kostki rozpuszczonego masła.
* 2/3 szklanki miodu,
* 1/3 kostki roztopionego masła,
* 2 jaja,
*1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich i laskowych .
* 1 kg sera wiejskiego,
* 1 szklanka cukru,
* 2 łyżki mąki,
* 4 jajka
* mała kremówki,
Przygotowanie
Spód ciasteczkowy : w robocie kuchennym pokruszyć ciastka i połączyć z rozpuszczonym masłem. Wylepić tym formę i podpiec 6 min w 175 stopni.
Masa orzechowa : Wszystkie składniki wymieszać, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając.
Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok.
Masa serowa : Twaróg zmielić, co najmniej dwukrotnie, dodawać stopniowo cukier, mąkę, jajka wbijać po jednym i dalej miksować.
Na końcu wlać kremówkę , zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową.
Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC.
Smacznego!
podoba mi się to połączenie!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity :]
OdpowiedzUsuń