Składniki na ciasto:
2. Ser mieszamy z pozostałymi składnikami masy i wylewamy na ciasto.
3.Brzoskwinie sparzamy i obieramy ze skórki. Potem kroimy na małe kawałeczki.
4.Polewa: Margarynę rozpuszczamy,białka upijamy na pianę i nie przerywając ubijania łączymy z cukrem i wiórkami,a potem z ciepłym tłuszczem.Wylewamy na ciasto.
Pieczemy prawie godz w 180 stopniach.
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- ½ szklanki cukru
- 180 g margaryny
- 2 jajka i 1 żółtko
- 1 łyżka proszku
do pieczenia - cukier wanilinowy
- ½ szklanki cukru
- 1 kg sera
- 2 jajka i żółtko
- 1 budyń
w proszku - brzoskwinie
- 2 białka
- 1/2 szklanka cukru
- 10 dag wiórków kokosowych
- 20dag margaryny
2. Ser mieszamy z pozostałymi składnikami masy i wylewamy na ciasto.
3.Brzoskwinie sparzamy i obieramy ze skórki. Potem kroimy na małe kawałeczki.
4.Polewa: Margarynę rozpuszczamy,białka upijamy na pianę i nie przerywając ubijania łączymy z cukrem i wiórkami,a potem z ciepłym tłuszczem.Wylewamy na ciasto.
Pieczemy prawie godz w 180 stopniach.
Cudo!. Kocham serniki.
OdpowiedzUsuńpysznie ,serniczek na medal !
OdpowiedzUsuńA gdzie informacja jaką blachę użyć? Jaka wielkość?
OdpowiedzUsuńLaikowi trudno się zorientować, jak duże ciasto wyjdzie...
U mnie to nie ma znaczenia,jeśli ktoś bedzie chciał się dowiedzieć to mogę napisać z przepisu :)
Usuń