piątek, 30 października 2015
"Zimne nóżki"
Ta przekąska to tradycyjne imprezowe danie, szybkie do zrobienia i do zjedzenia.
Składniki:
* rosół (mocno doprawiony )
* żelatyna
* mięso z rosołu (najlepiej drobiowe)
* warzywa z rosołu ( marchewka, pietruszka, por )
* groszek i kukurydza z puszki
Do filiżanek lub literatek powoli wrzucamy po każdym składniku warstwami żeby ładnie wyglądało. Do rosołu wsypujemy całe opakowanie żelatyny i dobrze mieszamy. Gdy lekko postoi i się schłodzi wlewamy chochelką do filiżanek. Pozostawiamy w chłodnym miejscu. Aby wyciągnąć galaretkę z formy, nożem okrawamy wokół rantów naczynia. Nie podgrzewamy. Podajemy z odrobiną octu bądź soku z cytryny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz