niedziela, 17 lutego 2013

OGNISTY TORT OD SERCA

Wiem wiem on powinien być na walentynki ,ale kolacja uroczysta została przełożona na weekend ,więc wczoraj powstał czerwony torcik z kremem maślanych z białą czekoladą :)




Przepis na ciasto znajduję się w w poście o torcie na urodzinki,który przekieruje do strony  http://www.slodkiefantazje.pl/tort-kokosowo-truskawkowy-z-bia%C5%82a-czekolada .Przed samych końcem przygotowywania ciasta dodajemy do niego wg uznań troszeczkę barwnika spożywczego czerwonego.

Krem:
* 1 kostka margaryny
* 100g białej czekolady(polecam więcej)
* 2 jajka
* odrobina cukru

 Jaja z cukrem ubijać podgrzewając na wolnym ogniu lub w kąpieli wodnej- do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Białą czekoladę rozpuścić także na parze,można dodać odrobinę śmietany,aby masa była kremowa. Masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masę jajeczną oraz czekoladę.

Gdy ciasto ostygnie,przekrawam je na pół i smaruje kremem,jeśli coś zostanie smaruje na wierzchu.
SMACZNEGO:)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz